Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.05.2009. КИЇВ. Предстоятель УПЦ освятив храм на честь Всіх Святих у Свято-Пантелеімонівському жіночому монастирі

Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Володимир, Митрополит Київський і всієї України відвідав Свято-Пантелеімонівський жіночий монастир у Феофанії. Під час перебування в монастирі Блаженніший Володимир звершив освячення відновленого храму обителі на честь Усіх Святих.
Його Блаженству співслужили архієпископ Білогородський Миколай, Керуючий справами УПЦ архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан, єпископ Івано-Франківський і Коломийський Пантелеімон, єпископ Яготинський Серафим та єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр.
По завершені чину освячення, Блаженніший Митрополит Володимир звершив першу Божественну Літургію в новоосвяченому храмі.
За Літургією Предстоятель УПЦ Блаженніший Володимир нагородив настоятельку Свято-Пантелеімоновської обителі ігуменю Єлизавету (Андреєву) правом носіння хреста з прикрасами.
По закінченні богослужіння Владика Митрополит поздоровив присутніх з святом Пасхи, яке нині триває та подякував за сьогоднішні піднесені спільні молитви до Господа.
Будівництво храму на честь Усіх Святих розпочалось у 1866 році, а через три роки був добудований і освячений. Рівно 140 років тому, саме 16 травня новозведену церкву освятив вікарій Київської Митрополії єпископ Чигиринський Порфирій (Успенський). Напочатку храм був прямокутної форми і без куполів.
За радянських часів церква була перелаштована під цехи, а в 2005 році храм повернули Українській Православній Церкві. За благословенням Блаженнішого Митрополита Володимира відновлення святині було доручено архімандриту Серафиму (Дем’яніву) (нині єпископу Яготинському).
За його проектом церква була відновлена і увінчана куполом та дзвіницею. Подібно першому храму, відновлювальні роботи велись три роки, після чого був проведений розпис усього храму та встановлений різний дубовий іконостас.