Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

12.05.2009. ЛУЦЬК. Відбувся благодійний концерт хорового колективу храму Всіх Святих землі Волинської «Волинські дзвони»

У четвер 7 травня в концертному залі народного дому «Просвіта» було велелюдно, адже з концертом виступав хор «Волинські дзвони». Хоровий колектив відомий передусім прихожанам храму Всіх Святих землі Волинської, адже саме тут він несе кліросний послух. Своїми ж виступами хор «Волинські дзвони» відомий не лише в Україні, а й за кордоном де неодноразово брав участь і ставав лауреатом пісенних конкурсів. Нині хоровий колектив на чолі з керівником Марією Федосюк-Вислоцькою радував своїм співом православних лучан, які прийшли у ці пасхальні дні послухати улюблений хор і принесли посильні жертви на будівництво кафедрального собору Всіх Святих Землі Волинської.
Концерт розпочався привітанням керуючого Волинською єпархією митрополита Волинського і Луцького Ніфонта. «Хіба ви не знаєте, що тіла ваші є храмом Святого Духа…, а тому прославляйте Бога в тілах ваших і в душах ваших» (Кор.6, 19-20), – звернувся владика до присутніх словами апостола Павла, – «Кожен з нас покликаний не тільки носити ім’я Христове, називаючись християнином, а й будувати храм своєї душі, наріжним каменем якого є віра в Господа нашого Іісуса Христа, та добрі діла – діла милосердя».
Після співу тропаря Пасхи «Христос Воскресе» і молитви «Отче наш» хор розпочав свою концертну програму, в ході якої слухачам пропонувалось слідувати за Господом Іісусом Христом від Його Народження до Страстей і славного Воскресіння. Усі присутні пригадали таїнство Різдва Христового, коли зі сцени зазвучали призабуті було різдвяні мотиви колядки. До покаяння покликали слова великопісного прокімна «Да исправится молитва моя». Задуматись про метушливе і швидкоплинне життя примусив чудово виконаний концерт Максима Березовського «Не отвержи мене во время старости». Наступними були пісноспіви страсного тижня. І, звичайно, особливе піднесення подарував слухачам Пасхальний тропар на грецькій, латинській,слов’янській, українській та грузинській мовах. І особливо екзотично прозвучав твір під назвою Спірічуелс, що в перекладі з англійської означає «духовний» і являє собою пісноспів американських негрів у якому поєднано елементи африканських виконавчих традицій та біблійних образів. Протягом концерту митрополит Ніфонт звертався до пастви зі словами повчання і також виконав дві чудові пасхальні псалми.
Концерт відгукнувся у душах людей милосердям. Вхід у зал був вільний, але не зважаючи на це добровільні пожертви православних лучан склали понад сорок тисяч гривень
Настоятель храму Всіх Святих землі Волинської протоієрей Володимир Яцишин подякував присутнім за посильний вклад у будівницво і розповів про хід будівництва, про успіхи і проблеми, які неодмінно виникають при виконанні робіт такого масштабу і висловив надію на те, що у найближчі роки новий собор прикрасить древній Луцьк і стане твердинею для тисяч православних лучан.
Владика ж, у свою чергу подякувавши жертводавцям, відзначив церковними нагородами керівників будівельних організацій, які безпосередньо виконують будівельні роботи. Так президент будівельної фірми «Міліуса» Пресняков Володимир Михайлович був нагороджений Орденом Різдва Христового 1-го ступеня, директор будівельної фірми «ВВС» Савчук Василь Якович отримав Орден Різдва Христового 2-го ступеня, а директор фірми «Електропроф» Яковенко Костянтин Володимирович з рук владики прийняв Орден Князя Володимира 2-го ступеня.
Закінчилось дійство традиційно для подібних православних заходів – співом урочистого привітання «Многая літа».
Прес-служба Волинської єпархії