Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

12.05.2009. ВІННИЦЯ. Архієпископ Симеон взяв участь у педагогічній нараді

Більше півсотні педагогів з усіх 42 шкіл району, де викладається предмет основи духовної етики, зібралися 30 квітня у школі с. Слобода-Шаргородська для обміну досвідом та підбиття підсумків роботи за минулий рік. У зібранні взяв участь керівник районної освіти Микола Іванович Слободянюк, керуючий Вінницькою єпархією архієпископ Симеон, благочинний Шаргородського району протоієрей Георгій Комар, представники духовенства, викладачі недільних шкіл та керівники обласної Асоціації православних педагогів.
Під час зустрічі було проведено п’ять відкритих уроків вчителями різних шкіл району, які потім жваво обговорювалися всіма учасниками. Зокрема було наголошено на необхідності вдосконалення вчителями своїх духовних знань шляхом співпраці і більш тісного спілкування з представниками духовенства, на необхідності запровадження занять з предмету духовної етики ще з початкової школи, коли дитина легше сприймає і швидше засвоює духовні істини.
Загалом же робота шаргородських вчителів була оцінена на високому рівні, а окремі преставники освіти заслужили особливих схвальних слів від архієпископа Симеона.
Під час конференції були вирішені й деякі організаційні питання. Зокрема було обране нове керівництво районної організації асоціації православних педагогів та запропоновано наступну всеукраїнську конференцію православних педагогів у 2010 роціпровести саме у м. Шаргороді.
Прес-служба Вінницької єпархії