Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.03.2009. КИЇВ. Представник УПЦ взяв участь в нараді Київського обласного Фонду милосердя і здоров’я

Напередодні Пасхальних свят в приміщенні Київської обласної державної адміністрації пройшла нарада обласного Фонду милосердя і здоров’я під головуванням заступника голови Київської обласної державної адміністрації Валерія Кондрука, на якій обговорювалося проведення Пасхального місячника милосердя. Від Української Православної Церкви участь в нараді взяв керівник Сектора духовно-просвітницьких проектів УПЦ архімандрит Феодосій (Снігірьов).
Не дивлячись на економічну кризу, що вирує в українській та світовій економіці, віруючі серця добрих людей вона не лякає. Напевно, у віруючої людини для справ милосердя не може бути економічної кризи, бо лепта Євангельської вдови, хоча і невеличка, та, за словами Христа, якщо вона дана від серця, являється найбільшим даром. Ось і в ці прохолодні березневі дні люди доброї волі зібралися під егідою Київського обласного Фонду милосердя і здоров’я для того, щоб обговорити проведення Пасхального місячника милосердя та вирішити, як збільшити «надходження» в копилку добра.
Відкрив засідання заступник голови Київської обласної державної адміністрації Валерій Кондрук. В своєму вступному слові він подякував представникам бізнесу, головам благодійних фондів та всім меценатам за благодійницьку діяльність. Валерій Кондрук, як представник влади, висловив сподівання, що в цьому році держава буде більш активно приймати участь у справах милосердя. Голова правління Київського обласного Фонду милосердя і здоров’я Єкименкова Галина Іванівна, розповідаючи про діяльність Фонду сказала, що головною метою проведення Пасхального місячника є привернення уваги населення до потреб інвалідів, дітей сиріт, обездолених. І сьогодні, в умовах кризи, цим обездоленим людям можна допомогти не мітингами та страйками, а конкретною роботою на всіх рівнях.
Архімандрит Феодосій (Снігірьов) розповів про всеукраїнські благодійні духовно-просвітницькі та соціальні заходи Української Православної Церкви, що проходили 2008 році, та нові проекти, вже започатковані цього року. Також отець Феодосій звернув увагу присутніх, що благодійна діяльність Церкви в Київському регіоні могла б бути й ще більш поширеною, адже дуже багато столичних та обласних парафій Української Православної Церкви налаштовані активно займатися благодійницькою соціально-спрямованою діяльністю. Але, на превеликий жаль, на це часто не вистачає коштів, оскільки майже всі православні парафії займаються відбудовою, або новозведенням порушених безбожною владою храмів. Крім того, не рідко відсутнє розуміння з боку владних структур у здійсненні благодійних проектів, започаткованих тією чи іншою православною громадою, не завжди вистачає досконалої законодавчої бази. На кінець своєї промови представник Української Православної Церкви закликав всі представлені на нараді благодійні організації до активної співпраці з Церквою на всіх рівнях: синодальному, єпархіальному та місцевому – з парафіями. Насамкінець зустрічі архімандрит Феодосій дав інтерв’ю київському радіо.
Священик Роман Симонович
Фото автора