Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.10.2008. КИІВ. Побачив світ путівник «По Стопам Христа. С Предстоятелем по Святой Земле»

У жовтні у видавництві «ТОВ «Софія А»» вийшов фотоальбом-путівник «По Стопам Христа. С Предстоятелем по Святой Земле». Книга видана під загальною редакцією єпископа Переяслав-Хмельницького Олександра (Драбинка). Автори-укладачі тексту — протоієрей Олег Скнар і Ольга Ракова. Частину тиражу виконано у твердій палітурці.
Запропонований увазі читача путівник присвячений опису найбільших християнських святинь Святої Землі й півострова Сінай. Це оглядова робота, яка містить науково-популярний історичний екскурс місцями земного життя й проповіді Христа Спасителя, а також уривки священної біблійної історії Старого й Нового Завітів. Крім того, книга оповідає про місця життя й подвигів послідовників Христових, як першоапостольської громади, так і подвижників подальших епох.
Текст супроводжують численні фотоілюстрації, зроблені під час паломницьких поїздок на Святу Землю Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира. На фотографіях відображена краса храмового живопису й архітектури, а також пишнота пейзажів Святої Землі. У книзі також подано список основної літератури, яка допоможе читачеві ґрунтовніше вивчити як біблійну історію, так і сучасні паломницькі маршрути у Святій Землі.
Книга неодмінно зацікавить священнослужителів, учених, спеціалістів, викладачів, студентів і всіх, кому небайдужа історія Святої Землі.
Богослов.ru