Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.09.2008. ЛУЦЬК. У Ковельській виховній колонії відбувся заключний етап Всеукраїнського фестивалю самодіяльної художньої творчості засуджених «Червона калина»

Нещодавно Ковельська виховна колонія для неповнолітніх приймала естафету XVII Міжнародного фестивалю художньої самодіяльної творчості неповнолітніх засуджених «Червона калина» від Дубенської виховної колонії Рівненської області. Цьогорічний фестиваль був присвячений 120-річчю з дня народження Антона Семеновича Макаренка, відомого педагога-науковця, який здійснив безпрецедентні в педагогічній практиці експерименти масового перевиховання дітей-правопорушників у трудових колоніях на початку минулого століття.
Фестиваль щорічно проводиться Державним Департаментом України з питань виконання покарань під час літніх шкільних канікул у колоніях. Основна мета заходу – забезпечення прав неповнолітніх засуджених, які відбувають покарання у виховних колоніях, на дозвілля, відпочинок, участь у культурному житті та заняття мистецтвом, залучення їх до творчості, виховання поваги до духовних традицій українського народу та історії України. Заключний етап фестивалю відкрила заступник Голови Державного департаменту України з питань виконання покарань Наталія Калашник.
Були присутні на фестивалі представники державних органів, громадських і релігійних організацій, засобів масової інформації, творчі колективи.
На фестиваль запросили і батьків та близьких родичів засуджених підлітків, тож вони мали можливість більше поспілкуватися між собою.
На запрошення представників Департаменту і колонії та за благословенням керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта на фестивалі були присутні духівник ув’язнених Волинської області протоієрей Георгій Шевчук, клірик Свято-Покровського храму Луцька протоієрей Валентин Марчук. З благословення єпископа Володимир-Волинського і Ковельського Никодима на святі був присутній протоієрей Василь Сергійчук. Від імені митрополита Ніфонта отець Георгій привітав учасників з святом та подарував для колонії духовну літературу.
Під час фестивалю засуджені виконували конкурси маршової пісні, конкурсанти пробували себе у ролі акторів, а також демонстрували вироби, виготовлені власними руками. Журі, до складу якого здебільшого увійшли працівники служб у справах неповнолітніх, соціальних служб та служб для молоді, оцінили здібності та таланти учасників фестивалю. При виборі переможця членами журі окрім творчих здібностей молодих людей враховувалися і умови перебування засуджених.
По завершенні свята вихованці колонії мали нагоду зустрітися та поспілкуватися з своїми рідними та друзями .

Прес-служба Волинської єпархії