Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

03.03.2008. ЛУЦЬК. Священники єпархії взяли участь в святкуванні 14-ї річниці корвета «Луцьк»

23 лютого відбулися святкування з нагоди 14-ї річниці підняття прапора на корветі «Луцьк». Середній, протичовновий корабель на даний час знаходиться в Новоозерську поблизу Євпаторії, на якому моряки проходять строкову службу, більшість з яких волиняни. На святкуванні були присутні командири Чорноморського військового флоту та делегація з Волині: представник Луцької міської ради, викладач Луцького училища культури та священнослужителі Луцька священик Петро Базюк, протодиякон Ігор Савієвський, ієродиякон Нифонт(Омельчук) та студент третього курсу Волинської духовної семінарії Леонід Дмитрук.
Свято розпочалось з урочистого підняття прапора. Зі словом привітання до присутніх звернувся начальник штабу швидкого реагування. Депутат міської ради Ігор Давидов подарував морякам прапор з символікою Луцька. Священик Петро Базюк зачитав вітання керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Нифонта, в котрому зазначив необхідність духовного вдосконалення для укріплення та зміцнення команди, успішного виконання поставлених завдань. Адже головним завданням являється захист нашої Батьківщини. За благословенням владики Нифонта для моряків були подаровані книги, а після був відслужений молебень, котрий завершився многоліттям.
Командир корабля Сергій Дорошенко та капітан третього рангу Володимир Новохацький, від імені команди подякували священнослужителям за співпрацю, передавши подяку та вітання митрополиту і висловили надію, на продовження відносин.
Прес-служба Волинської єпархії