Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

03.10.2006. ІВАНО-ФРАНКІВСЬК. Вийшла з друку збірка релігійних пісень для дітей та юнацтва “Розквітає молитвою душа”

У видавництві “Лілея НВ”вийшла збірка релігійних пісень для дітей та юнацтва “Розквітає молитвою душа”. Її упорядники, викладачі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Мирон Вовк, Марія Клепар та Володимир Кващук розраховують, що книжечка прислужиться для вивчення християнської етики й моралі у дошкільних закладах та загальноосвітніх школах. Зважаючи на відсутність дитячого духовного репертуару, збірник “Розквітає молитвою душа – один з перших, який охоплює різноманітну палітру духовних пісень, доступних для дітей різного віку.
Збірник, за словами доцента університету Марти Шевченко, відзначається неповторним прочитанням релігійних текстів та новизною пошуку музикального образу.
Тридцять п”ять пісень з нотами увійшло до книжки,яка побачила світ завдяки фінансовій підтримці Івано-Франківської обласної організації Соціалістичної партії України, повідомляє прес-служба СПУ. Тут, зокрема пісні “Радуйся, Пречиста”, “Небесна синя благодать”, “У Зарваниці” на слова Віри Багірової, “На Святий вечір” Богдана Лепкого. Музику до багатьох творів написав Іван Фіцалович.