Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.06.2006. ХАРКІВ. Харківчани підтримали рішення міської влади про призупинення будівництва буддистського капища в центрі міста

Тотальне поширення різноманітних сект, жертвами яких вже стали багато наших співвітчизників, викликає занепокоєння всіх верств населення України. Відступ від свого духовного та культурного коріння, забуття святої православної віри наших предків неминуче призведе до духовної руїни нашої нації, яка вистояла в тяжкі часи завдячуючи саме Православ’ю. Тож не дивно, що, православні Харкова виступили з різкою критикою проти будівництва язичницького капища в центрі православного міста. Тим більше, що адепти таких новоявлених для нашого суспільства тоталітарних субрелігійних культів, поводять себе все більш агресивно. Цьому свідчать брутальні випадки нападу адептів цих культів на тих людей, які намагаються протистояти діяльності новоявлених “проповідників”. Так, минулого місяця, буддистом було звершено напад на відомого дослідника сектантства професора Олександра Дворкіна. Інший жахливий випадок стався в селі Берегова Кемеровської області, коли захоплений читанням кришнаїтських та буддистських книг, Микола Родіков зарубав двох рідних дочок та поранив жінку. При цьому вбивця постійно повторював слова: “В мені живе Кришна!” Нещодавно правоохоронні органи Новосибірська зафіксували факт погроз в адресу православного священика Андрія Ромашко, з яким пообіцяли розправитись місцеві кришнаїти та буддисти, ще більш витончено, ніж з ієромонахом Григорієм (Яковлєвим), якому в Туві буддисти відрізали голову. І це при тому, що офіційно буддизм декларує мир, пацифізм та любов! Отака вона їхня любов – зарубані діти та відрізані голови православних священиків. Тепер ідеологи цієї субрелігійної групи запевняють, що їхніх прихильників в місті, яке налічує мільйон православних, вже стільки, що конче необхідно будувати для них “храм”. Виникає логічне запитання до тих, хто несе відповідальність за релігійну, національну, культурну самоідентичність нашого українського православного народу; до тих, кому наші громадяни довірили владу в державі та майбутнє нації: “Коли припиниться духовна та моральна наруга над віковими цінностями нашого народу, над святинями та могилами наших православних предків, над славетними подвигами козаків, які кров’ю відстоювали православ’я на рідній землі?” На щастя окремі політики здатні усвідомити неабияку загрозу суспільству з боку неорелігійних течій на теренах України та прийняти патріотичне, громадянсько справедливе рішення. Так, Харківська міськрада 5 скликання, на прохання харіквчан, припинила ганебну будівлю буддистів. Голова Фрунзенської райради м. Харкова Тетяна Топчій вважає, що жителі району праві і що в парку „Зустріч” не місце буддійській споруді.
Однак буддисти продовжують наполягати на тому, що в місті дуже багато адептів цього сповідання, тому “храм” необхідно побудувати. Незрозумілим залишається одне – чому лідери цієї субрелігійної групи намагаються “зачепитися” саме в центрі православного міста. Невже не вистачає місця за межами Харкова?