Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

05.06.2006. СІМФЕРОПОЛЬ. Міжконфесійна рада Криму «Мир – дарунок Божий» провела доброчинну акцію для дітей-інвалідів

На площі перед Євпаторійською міськрадою відбулася доброчинна акція Міжконфесійної ради Криму «Мир — дарунок Божий» під назвою «Ты дорог мне». У ній взяли участь співголова ради митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар, голова духовного правління караїмів України Ель Давид Мойсейович, секретар ради протоієрей Олександр Якушечкін, а також члени ради. В організації акції взяли участь міський голова Євпаторії Андрій Даниленко, його заступник Світлана Стельмащук, начальник управління з питань культури й історико-культурної спадщини Лідія Апанасенко, її заступник Надія Скрипник та інші.
Мета, яку поставили перед собою організатори акції, — привернути увагу суспільства до проблем дітей-інвалідів. У програмі акції були конкурси, ігри, а також доброчинний базар, на якому кожен бажаючий зміг придбати вироби дітей з недільних шкіл Євпаторії. Кошти, зібрані від доброчинного базару, були передані в дитячий будинок сімейного типу — родині Похвальних.
Це третя подібна акція, яку проводить Міжконфесійна рада Криму. Дітям-інвалідам, учасникам ігрових і конкурсних програм та переможцям конкурсу малюнка на асфальті, що відбувалися під час акції, вручалися подарунки. Конкурсна програма була продумана так, щоб здорові діти та діти-інваліди могли взяти в ній участь на рівних умовах. Акція була успішною, і, за словами її організаторів та гостей, у такому курортному місті як Євпаторія ніколи не було нічого подібного, адже діти-інваліди були не звичайними глядачами, а безпосередніми учасниками, тобто не відчувалося різниці між дітьми з обмеженими фізичними здатностями та здоровими. Це саме те завдання, вирішити яке намагалися організатори акції.
Прес-служба Сімферопольської єпархії