Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.05.2006. КИЇВ. Християнську етику та релігієзнавство в українських школах викладатимуть з 1-го вересня поточного року

У п’ятницю, 18 травня, у секретаріаті Президента України відбулася нарада з питань забезпечення викладання в навчальних закладах етики віри та релігієзнавства. Нараду очолив радник Президента України керівник Головної служби гуманітарної політики Маркіян Лубківський. З доповіддю про роботу Міністерства освіти і науки виступив заступник міністра Віктор Огнев’юк. У зустрічі взяли участь представники секретаріату Президента України, Міністерства освіти і науки, Національної ради з питань культури і духовності, Спеціальної комісії Міністерства освіти і науки України для розробки змісту факультативних курсів з етики віри та релігієзнавства, науковці та представники релігійних конфесій.
На запрошення організаторів у роботі наради взяли участь голова Синодального відділу релігійної освіти, катехізації та місіонерства Української Православної Церкви єпископ Полтавський і Кременчуцький Филип та голова Всеукраїнського православного педагогічного товариства протоієрей Анатолій Затовський.
За результатами роботи наради ухвалено Міністерству освіти та науки України доопрацювати концепцію змісту навчальних курсів морально-етичного спрямування та відповідні програми, залучивши спеціальну комісію для розроблення змісту факультативних курсів з етики віри та релігієзнавства, забезпечити підготовку необхідної навчальної літератури, методичних рекомендацій щодо викладання в навчальних закладах курсів морально-етичного спрямування, а також оперативне розповсюдження відповідної навчально-методичної інформації в педагогічній пресі.
Прес-служба Полтавської єпархії