Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.05.2006. КИЇВ. У Секретаріаті Президента відбулася нарада з питань забезпечення викладання етики віри та релігієзнавства

Нараду очолив Радник Президента України — Керівник Головної служби гуманітарної політики Маркіян Лубківський. З доповіддю про роботу Міністерства освіти і науки виступив заступник Міністра В. Огнев’юк. В зустрічі взяли участь представники Секретаріату Президента України, Міністерства освіти і науки, національної ради з питань культури і духовності, спеціальної комісії Міністерства освіти і науки України для розробки змісту факультативних курсів з етики віри та релігієзнавства, науковці, представники релігійних конфесій.
На запрошення організаторів, у роботі наради взяли участь Голова Синодального відділу релігійної освіти, катехизації та місіонерства УПЦ єпископ Полтавський і Кременчуцький Филип та Голова Всеукраїнського Православного педагогічного товариства протоієрей Анатолій Затовський.
За результатами роботи наради ухвалили: Міністерству освіти та науки України доопрацювати концепцію змісту навчальних курсів морально-етичного спрямування та відповідні програми, залучивши до цього спеціальну комісію для розроблення змісту факультативних курсів з етики віри та релігієзнавства; забезпечити із залученням представників релігійних організацій підготовку необхідної навчальної літератури, методичних рекомендацій щодо викладання в навчальних закладах курсів морально-етичного спрямування, а також оперативне поширення відповідної навчально-методичної інформації в педагогічній пресі.
Прес-служба Полтавської єпархії