Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

04.05.2006. ВІННИЦЯ. Пасхальні привітання від священиків і мирян Вінницької єпархії лунали у дитячих і медичних закладах та у виправних установах області

Громада храму святих Косьми і Даміана м. Вінниці на чолі зі своїм настоятелем ігуменом Донатом (Синицею) приготувала Пасхальні подарунки для вихованців обласного дитячого будинку та будинку малятки і для мешканців будинку престарілих, якими опікується вже майже 15 років. Крім традиційних пасочок і крашанок діти і стареньки отримали також фрукти і м’ясні вироби. Подарунки, як це відбувається щотижня, роздавалися після богослужіння у домовому храмі будинку престарілих на честь преподобномучениці Єлизавети. Громада Спасо-Преображенського кафедрального собору і Свято-Покоровського храму м. Вінниці також передали подарунки своїм підопічним – пацієнтам обласної психіатричної лікарні ім. акад. Ющенка. Благодійна діяльність православних громад єпархії у Пасхальні дні не обмежувалась тільки обласним центром. Зокрема дитяча недільна школа с. Уланова Хмільникського району на чолі з настоятелем протоієреєм Ярославом Микитиним відвідала з концертом і подарунками місцевий дитячий будинок для дітей з вадами розвитку.
Не залишились без пасхальних привітань і ув’язнені у виправних установах міста і області. В день Пасхи клірик вінницького Хресто-Воздвиженського храму ієрей В’ячеслав Буданевич відвідав виправну колонію №86 і відправив Пасхальний молебень. Священик окропив присутніх на богослужінні (всього зібралося більше ста осіб) святою водою і роздав Великодні подарунки від парафіян свого храму – крашанки і паски, які вони зібрали спеціально, щоб поділится своєю пасхальною радістю і з тими, хто сьогодні відбуває покарання, але має в серці віру і надію на Бога, який не дасть більше схибити з доброго шляху. Пасхальні богослужіння відбулися також у Стрижавській виправній колонії та у подібних закладах у Літині і Сказенцях Могилів-Подільського району.
Прес-служба Вінницької єпархії.