Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.03.2006. КІРОВОГРАД. Філаретовець присвоїв собі у виборчому списку кандидатів у депутати обласної ради посаду керуючого Кіровоградською єпархією Української Православної Церкви

Як повідомила прес-служба Кіровоградської єпархії, обласна газета “Народне слово” опублікувала постанову Кіровоградської обласної територіальної виборчої комісії від 16 лютого 2006 року №51 “Про реєстрацію кандидатів у депутати Кіровоградської обласної ради від Українського народного блоку Костенка і Плюща”, відповідно до якої під №3 кандидатом у депутати обласної ради зареєстровано Сергія Верзуна. Посада цього громадянина у названій публікації значиться як “керуючий Кіровоградською єпархією Української Православної Церкви”. Це викликало подив серед віруючих УПЦ, бо всі знають, що цю посаду займає єпископ Кіровоградський і Олександрівський Пантелеімон (Романовський), а С. Верзун є “єпископом” у розкольницькій УПЦ КП.
Владика Пантелеімон письмово звернувся до Кіровоградської обласної виборчої комісії, обласної організації Української народної партії та редакції газети “Народне слово” з проханням опублікувати поправку. Та покищо ніхто цього не зробив, як і не попросив вибачення. Певно, представникам вищезгаданним блоку вигідно ховати свого кандидата від неканонічної церкви за посаду знаного і шанованого в області єпископа канонічної УПЦ. Для розкольницького угрупування під назвою “київський патріархат” стає звичним паразитування на українському православ’ї.