Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.03.2006. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир освятив хрест для куполу новозбудованого храму святого великомученика Пантелеімона

На освяченні, окрім великої кількості віруючих, були присутні мер Києва Олександр Омельченко, голова Дніпровської Райдержадміністрації Олександр Шевчук та інші представники міської влади.
Блаженніший Митрополит Володимир привітав всіх з цією подією і зокрема відмітив: «Хрест не дарма вінчає храми. Хрест для християнина – це зброя, яка захищає його під час всього життя. Хрест освятив сам Господь наш Ісус Христос, що спас нас від держави диявола. Я закликаю силу святого Животворящого хреста на всіх нас, на наше місто, на весь народ. Бажаю щоб Господь вінчав і утвердив в наших серцях, в нашому житті і поступках мир, злагоду, взаємну повагу до віри та любов. Благословення Господнє хай перебуває зі всіми тими, хто трудиться на цьому святому місці, і всіми, хто сьогодні присутні, молитвами святого великомученика і цілителя Пантелеімона».
Благочинний Дарницького округу протоієрей Всеволод Рибчинський висловив подяку Предстоятелю УПЦ Блаженнішому Митрополиту Володимиру та меру Києва Олександру Омельченко. В інтерв’ю прес-службi УПЦ отець Всеволод відзначив: «Сьогодні відбулась урочиста подія і для жителів Дарницького району Києва і для настоятеля протоієрея Олександра Кравченко. Це перший храм в цьому районі, який люди вже давно потребували. Восени минулого року Блаженнішим Митрополитом Володимиром була закладена капсула в фундамент, а зараз планується, що восени цього року будівництво храму вже закінчиться і він буде готовий для повного освячення. Навколо храму планується розбудова великого комплексу, в який війде недільна школа для дітей та дорослих, підсобні та спеціальні приміщення».