Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.03.2006. КИЇВ. Київрада не припиняє протиправні дії проти громади святого преподобного Агапіта Печерського і продовжує тяжбу в суді проти церкви

Вже 6 років громада храму прп. Агапіта Печерського виборює своє право на земельну ділянку для будівництва храму. Йдеться про занедбану територію у Пушкінському парку. Тут, під стінами медичного університету ім. Богомольця і колишньої лікарні ім. Калініна київські медики хочуть спорудити храм на честь вітчизняного Гіппократа, свого покровителя і цілителя преподобного Агапіта Печерського. Саме цю ділянку запропонувала колись громаді київська влада і у 2002 році погодила місце розташування майбутнього храму (Рішення Київради №169/329 від 19.12.2002 р.). Після цього було доручення Київської міської Ради від 08.12.03р. №37672 про надання релігійній громаді св. Агапіта Печерського в користування земельної ділянки по проспекту Перемоги, 40-б на території парку ім. Пушкіна для спорудження храму на честь першого лікаря Київської Русі преподобого Агапіта Печерського. Громадою був розроблений проект, схвалений містобудівною радою. Були зібрані всі необхідні погодження різних інстанцій, погоджений Генплан. За три роки, згідно угоді з Київрадою, громада сплатила 20 000 грн. до скарбниці міста. І після цього всього, Київзем наприкінці минулого року дає безпідставну відмову громаді у наданні ділянки. Тричі приходив настоятель храму отець Олександр Креницький зі старостою до начальника Київзему А. Моховикова. Але дарма, той так і не прийняв їх. На письмове звернення громаді він також не дав відповіді. На звернення до міського голови Олександра Омельченко також не була отримана відповідь. За нього відповів землевпорядник Шевченківського району і відмовив громаді у наданні землі. Громада вимушена була звернутися до суду і нарешті правда перемогла. Рішенням Господарського суду м. Києва 26 січня цього року позов громади до Київради і Київзему був задоволений. Суд зобов’язав Київраду і її виконавчий орган Київзем виконати власне рішення 2002 року і власне доручення 2003 року і надати земельну ділянку громаді для побудови храму. Все було б добре, та не бояться Бога в Київраді. Міська влада оскаржила справедливе рішення суду.
Всі, кому не байдужа доля храму св. прп. Агапіта Печерського, можуть звернутися до старости храму за телефоном в Києві 285-58-13 або 8(050)358-85-20.