Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.11.2005. КИЇВ. Голова Верховної Ради України Володимир Литвин привітав з ювілеєм Блаженнішого Митрополита Володимира

У привітанні Голови Верховної Ради говориться: «Ваше Блаженство! Прийміть найщиріші вітання з нагоди Вашого визначного світлого ювілею, який з радістю й піднесеністю відзначає в ці дні православний люд.
Ваш життєвий шлях є зразком невтомного, самовідданого християнського архієрейського служіння Церкві та українському народові, яке Ви гідно несете впродовж багатьох років, щедро засіваючи духовну ниву добром і милосердям.
Беззаперечна відданість християнським ідеалам, глибина духовних переконань, невтомна праця й невичерпна мудрість завжди давали Вам змогу достойно долати всі труднощі та незгоди.
Найціннішим внеском у скарбницю справ Божих є спасенні Вашою добротою людські душі та добрі діла, які належно оцінені Державою і Церквою.
Загальновідомою є Ваша багатогранна діяльність з піднесення ролі Церкви в житті українського суспільства задля збереження і примноження його наріжних духовних цінностей, традицій, культури. За час Вашого мудрого керівництва Православною Церквою в Україні значно зросла кількість її парафій, побудовані тисячі нових храмів, відкриті дитячі недільні школи. Багатотисячними накладами сьогодні виходять у світ різноманітні духовно-просвітницькі видання, транслюються теле- та радіопрограми, звершується різнобічне соціальне служіння, таке необхідне нині в нашому суспільстві.
Тож нехай і далі Господь допомагає Вам у Ваших добрих справах, дарує духовну й тілесну міць, життєвий оптимізм і наснагу на довгі роки життя, сповнені новими здобутками на благо Церкви й України.”