Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Президент ВГО “Союзу Чорнобиль України” Юрій Андрєєв. Провокації від безбожників нам не завадять!

Провокації від безбожників нам не завадять!

Ю.Андрєєв,
президент ВГО “Союзу Чорнобиль України”

Сьогодні в Україні існує широке розмаїття партійних і громадських організацій. Але всі вони різні за своїми намірами. Для того щоб зрозуміти, чи справді діяльність політичного чи громадського об’єднання відповідає тим принципам, що задекларовані в їхніх статутах, потрібно небагато: просто оцінити їх справи. Якщо діяльність об’єднання націлена на те, щоб допомагати людям, суспільству, якщо воно не використовує в своїй політиці брудних засобів, — це об’єднання дійсно варте уваги і має право на довіру людей. Якщо ж воно займається лише тим, що поливає брудом своїх конкурентів, не представляє собою ніякої суттєвої сили і не має особливого впливу і визнання в суспільстві, — це організація, яка ніколи не досягне своєї ганебної мети, адже народ рано чи пізно зрозуміє, на чиєму боці правда.
Одні створюють святині, інші їх паплюжать.
Соціально-екологічна партія „Союз. Чорнобиль. Україна” своєю досить недовгою, але плідною і значущою діяльністю довела, що ті справи, які стоять за нею, дійсно потрібні людям. У першу чергу це стосується підняття духовності нації. Багато кому відомо, що за ініціативою партії проводяться хресні ходи, молебні, богослужіння за чорнобильців, і це допомагає цим відчайдушним людям, які, не жаліючи себе, рятували народ і Батьківщину від ядерного ворога, зрозуміти, що навіть коли влада забуває про їхні подвиги, Бог про них пам’ятає як за їхнього життя, так і після смерті. А ікона „Чорнобильський Спас”, ідея якої належить партії „С.Ч.У”, стала відрадою для багатьох тисяч чорнобильців та їх сімей, останньою надією, останньою підтримкою.
За ініціативою „С.Ч.У” будуються і відроджуються храми, меморіали, пам’ятники загиблим і померлим чорнобильцям
Окрім того, Соціально-екологічна партія „Союз. Чорнобиль. Україна” разом з ВГО „Союз Чорнобиль України” щоденно піклуються про десятки хворих, забутих владою і покинутих близькими людей. Так, потрібно знаходити кошти тоді, коли ще не пізно врятувати життя людям, допомогти калікам, вилікувати безнадійно хворих. І інваліди стають на ноги, хворі виліковуються, каліки починають посміхатися життю…
Але добрі справи „С.Ч.У” викликають гнів у конкурентів. Вони здатні на все, щоб тільки дискредитувати її в очах багатьох мільйонів. Вони не цураються навіть паплюження образів святих, за що будуть відповідати уже не перед людьми, а перед Богом.
Так, до партії надійшов лист владики Митрофана, архієпископа Переяслав-Хмельницького, стосовно листа Всеукраїнської Чорнобильської народної партії „За добробут та соціальний захист народу”. Голова партії Н.В. Ісаєв у листі виступає з пропозицією „вилучити з обігу ікону „Чорнобильський Спас” і її передруки і переписати цю ікону у зв’язку з тим, що на ній зображене „чортове дерево”, на якому під час Великої Вітчизняної війни гітлерівські окупанти вішали мирних українських громадян і партизан”.
Нас це обурило, але не налякало. Ми знаємо, що ікона „Чорнобильський Спас” вже стала чудотворною, а значить — на ній є благословення Господнє, тому нікому не вдасться її дискредитувати. Ми знаємо, що цей лист — лише провокація від невпевнених і розлючених безбожників. Вони не знають, що наші прихильники не піддадуться на їхні провокації.
По-перше, до наших партійної і громадської організацій, які налічують десятки членів, ніколи не надходили негативні відгуки про нашу ікону. Тому ми сумніваємось, що на адресу вищезазначеної партії могли надходити листи з подібним змістом.
По-друге, Чорнобильська катастрофа дійсно було трагедією. А саме ця сосна ще з 1989 року використовувалась як невигаданий і нерукотворний символ Чорнобильської трагедії не тільки в Україні, але й за її межами. Як приклад, газета „Чорнобильський вісник” використовує цю сосну як емблему і друкує її на кожній шпальті свого видання. Більше того, на І з’їзді Всесоюзної організації „Союз Чорнобиль”, до складу керівництва якої входив і Н.В. Ісаєв, символом було обрано це дерево.
По-третє, четвертий енергоблок, чорнобильська сосна і місто Прип’ять знаходяться на одній прямій. І важко пояснити, чому до кінця евакуації населення на місто не впало жодного викиду — викиди пішли по краях міста (вул. Ентузіастів, вул. Лесі Українки). Ми пов’язуємо це диво з захисними властивостями чорнобильської сосни.
Так, під час війни на цьому дереві вішали українських, російських і білоруських патріотів. Воно, з одного боку, викликає негативні асоціації. Але ж Ісуса Христа було розп’ято на хресті, який варвари використовували як знаряддя катувань. Та після Його смерті хрест став святим.
Коли сталася катастрофа, сосна знаходилася в зоні „рудого лісу”, який був сильно забруднений. Через це його вирубали, а сосну, поруч з якою обеліски патріотам, залишили. Територія навколо неї забетонована.
Варто зазначити також, що ікону „Чорнобильський Спас” радо зустріли у відбудованому за допомогою „С.Ч.У” Свято-Іллінському храмі м. Чорнобиля. Тут проживає близько 1000 самоселів, деякі з них бачили цю сосну і під час Великої Вітчизняної війни, і зараз. У с. Іллінці під час проведення богослужіння, яке здійснював отець Миколай на місці знесеного у 1930 році храму Різдва Богородиці, сталося диво — явився стовп світла у ясний сонячний день.
Ікона „Чорнобильський Спас” вже не перший рік являє чудотворіння, передруки з її зображенням підкладають під подушки важко хворим людям, дітям, вірячи в те, що це дійсно допоможе.
Нещодавно з благословення Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, у м. Бердичеві Житомирської області відбувся хресний хід з іконою „Чорнобильський Спас”. За Літургією на честь цієї ікони в Свято-Миколаївському храмі зібралося стільки людей, скільки зазвичай буває тільки на престольні свята. Чи не є це свідченням того, що ікона потрібна людям? Вона довела своє чудотворіння і продовжує дивувати людей …
Чи може партія вельмишановного Н.В. Ісаєва похвалитися хоч одним врятованим життям? Хоч однією врятованою душею? Навряд. Чому ж їй не дає спокою діяльність нашої партії, яка націлена виключно на користь людям? У Біблії сказано: „І будуть Вас ненавидіти за правду…”
Ми робимо висновок, що голова Всеукраїнської Чорнобильської народної партія „За добробут та соціальний захист народу” Н.В. Ісаєв надіслав цього листа з однією метою: скомпрометувати Соціально-екологічну партію „Союз. Чорнобиль. Україна” і ВГО „Союз Чорнобиль України”. Упродовж всієї своєї діяльності вона вносить розкол до чорнобильського руху, чинить перепони діяльності ВГО „Союз Чорнобиль України”, протистоїть їй, не маючи за собою ані благих справ, ані доброчинності.
Тому, шановні співвітчизники, звертаємось до Вас з проханням бути сильними у своїй вірі, довіряти тільки своєму серцю і не зважати на провокаційні повідомлення, які надходять від наших недоброзичників, які, як стає зрозуміло, у своїх думках і справах далекі від Бога.