Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.11.2004. Предстоятель УПЦ Блаженнейший Митрополит Киевский и всея Украины Владимир призвал конфликтирующие стороны к переговорам и заявил, что тот, кто первым прольет кровь или спровоцирует кровопролитие не будет иметь благословения Божиего

26.11.2004. Предстоятель Украинской Православной Церкви Блаженнейший Митрополит Киевский и всея Украины Владимир призвал конфликтирующие стороны к переговорам и заявил, что тот, кто первым прольет кровь или спровоцирует кровопролитие не будет иметь благословения Божиего.

В обращении Предстоятеля Православной Церкви к гражданам Украины говорится:
Шановні брати і сестри у Христі!
Сьогодні наша з вами країна переживає мабуть самі непрості часи з моменту здобуття Богом дарованої їй незалежності. Зі своїм народом переживає цей важкий час і наша Церква. В усіх храмах і монастирях Української Православної Церкви звершуються постійні молитви за Україну і народ її. Щоб всім нам Бог дарував любов, віру, надію і прощення один одного.
Постійно на думку приходять слова нашого Спасителя: «Усяке царство, що розділилося в собі, спустошиться, і всяке місто чи дім, що розділився в собі, не встоїть”. Тому разом з апостолом Павлом „благаю вас, браття, ім’ям Господа нашого Ісуса Христа, щоб… не було між вами розділення”.
Вихід із цього скрутного становища бачимо лише в діалозі сторін, які розділені сьогодні нерозумінням один одного, у дотриманні законів і конституційних прав громадян, у відмові від силового способу вирішення питань, в молитві до Бога, який „не є Бог безладу, а миру”. Так вчить нас Святе Письмо.
Всі ми громадяни єдиної країни, діти одного народу доти, доки бачимо один в одному перш за все брата або сестру, а не ворога.
Людська кров не повинна пролитися за жодних обставин, бо тоді буде втрачена будь-яка надія на мирне порозуміння.
Тому з усією відповідальністю Українська Православна Церква заявляє, що не буде мати благословення Божого той, хто перший проллє або спровокує пролиття крові.
Одночасно ми звертаємося до всіх, від кого це залежить, зробити все, щоб у суспільстві знову запанував мир і спокій. І тоді благодать Божа не відійде від вас. Пам’ятайте, що саме миротворці синами Божими назвуться. Простягніть один одному руки, сядьте за стіл переговорів і благодать Божа та мир перебуватиме зі всіма нами!