Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.11.2004. КИЇВ. Більшість експонатів виставки, присвяченої століттю першого перекладу Біблії українською, походять з приватної колекції Митрополита Володимира

У виставковому залі (колишній ризниці) Успенського собору Києво-Печерської лаври відбулось відкриття виставки «Слово Боже — рідній Україні», присвяченої 100-літній річниці першого перекладу Святого Письма українською мовою, здійсненого Пантелеймоном Кулішем. У присутності чисельного духовенства, працівників заповідника та науковців виставку відкрив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир, який висловив вдячність організаторам та учасникам. Зі словом виступив архієпископ Львівський і Галицький Августин та настоятельниця Одеського Архангело-Михайлівського жіночого монастиря ігуменя Серафима.
У експозиції представлені стародруки, документи, друковані видання Святого Письма українською, староєврейською, давньогрецькою та іншими мовами із зібрання Митрополита Володимира. Колекція Предстоятеля УПЦ містить одну з найкращих в Україні експозицій, присвячених ювілею перекладу Святого Письма рідною мовою. На думку представників музею та високих гостей, присутніх на заході, раритетні експонати зібрані Митрополитом Володимиром є свідченням любові Блаженнішого Владики до рідного слова та сакральної спадщини нашого народу.