Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

08.11.2004. САРНИ. Архієпископ Анатолій очолив офіційну делегацію міста Сарни у візиті до польського міста-побратима Длуголенка

Згідно офіційного запрошення Ради гміни (селища) Длуголенка Вроцлавського воєводства Республіки Польща, архієпископ Сарненський і Поліський Анатолій разом з головою Сарненської міської ради Л. Ніколайчуком, очоливши групу представників освіти, фермерства, господарства і культури, відвідав сусідню державу.
У програмі перебування відбулась зустріч з війтом гміни Івоною Лебек. В розмові були обговорені політичні події в Україні. Архієпископ Анатолій розповів про сучасне життя УПЦ, про церковний розкол і його згубні наслідки. Згодом була проведена аналогічна зустріч з керуючим Вроцлавською і Щетинською єпархією Польської Православної Церкви архієпископом Ієремією.
Владика Анатолій разом з архієпископом Ієремією звершив Божественну Літургію у Вроцлавському кафедральному Соборі на честь Різдва Божої Матері, та промовив повчальне слово згідно євангельського читання. За богослужінням була присутня українська делегація разом із мером Л.Ніколайчуком. Владика Анатолій також прийняв участь у підписанні партнерської Угоди між містами Сарни та гміною Длуголенка, відвідав школи і підприємства, виступив на телебаченні. На його думку візит був корисним і сприятиме створенню довготривалого плідного партнерства між містами Сарни і Гміною Длуголенка та нашими країнами.