Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

02.11.2004. КИЇВ. В Верховній Раді України зареєстровано законопроект про внесення змін до Земельного кодексу України (щодо землекористування релігійними організаціями)

У Верховній Раді України зареєстровано законопроект „Про внесення змін до статті 92 Земельного кодексу України” (щодо доповнення переліку суб’єктів права на постійне користування земельними ділянками державної та комунальної форми власності) (реєстр. № 6287, автор – н.д. О.Турчинов).
Як зазначено у пояснювальній записці, законопроектом передбачається надати релігійним організаціям, виходячи з їх духовної значущості для гармонійного розвитку українського суспільства, право постійного користування земельними ділянками із земель державної та комунальної власності.
Це вже четвертий законопроект із зазначеної проблематики, який вноситься на розгляд Верховної Ради України протягом 2003-2004 років. Три попередні проекти було відхилено парламентом. Останній раз це відбулося 21 жовтня ц.р., коли за не участі у голосуванні депутатських фракцій СДПУ(о), комуністів, „Регіонів України”, „Трудової України” та інших, законопроекти про внесення змін до статті 92 Земельного кодексу України (реєстр. № 5354 та № 5354-1) не набрали необхідної кількості голосів депутатів.
Інститут релігійної свободи