Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель УПЦ очолив хіротонію архімандрита Олексія (Шпакова) в єпископа Вознесенського і Первомайського

4 вересня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир очолив Божественну літургію у соборному храмі столичного Пантелеймонівського жіночого монастиря у Феофанії.
Блаженнішому Владиці співслужили: митрополити Вишгородський і Чорнобильський Павел, Миколаївський і Очаківський Питирим, архієпископи Бориспільський Антоній (Керуючий справами УПЦ), Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, Яготинський Серафим та Городницький Олександр, єпископи Васильківський Пантелеімон, Ирпінський Климент, Бердянський і Приморський Ефрем, Бородянський Варсонофій та Фастівський Даміан.
За богослужінням собор архієреїв висвятив економа Київської Духовної Академії і Семінарії архімандрита Олексія (Шпакова) на єпископа Вознесенського і Первомайського, керуючого Вознесенською єпархією (відповідно до рішення Священного Синоду Української Православної Церкви від 25 серпня 2012 р., журнал № 86).
Наприкінці богослужіння Блаженніший Митрополит Володимир звернувся до єпископа Олексія зі словом настанови та вручив йому архієрейський жезл.