Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Черговий приклад маніпуляцій показали журналісти ТСН

12 лютого 2018 року на сайті «ТСН» з’явилася новина про нетверезого водія-священика. Про конфесійну приналежність клірика — а ні слова.

У публікації під назвою «Причастився. На Івано-Франківщині затримали п’яного священика за кермом» розповіли про обставини події:

«Автомобіль церковника рухався з несправними освітлювальними приладами. 38-річний водій ВАЗа тест на драгері проходити відмовився, хоча і мав ознаки сп’яніння. Згодом він почав уникати огляду і зізнався, що працює священиком, а тест може бути позитивним, бо приймав Святе Причастя. Після цього водія доправили до медзакладу, де в його крові виявили 0,42 проміле алкоголю. “Вважаю абсурдом те, що споживання Святого Причастя вважається станом алкогольного сп’яніння”, – написав у поясненні чоловік».

Вже стало візитною карткою антицерковного телеканалу обливати брудом канонічну Церкву України, при цьому завжди додавати до офіційної назви УПЦ — «МП», а священнослужителів називати «московськими попами». Чому ж журналісти промовчали до якої церкви належить священик, що став героєм сюжету? Відповідь очевидна — тому, що він не є кліриком Української Православної Церкви.

«1+1», маніпулюючи різноманітними фактами, а іноді відверто обманюючи свою аудиторію, вже декілька років веде інформаційну боротьбу проти УПЦ. Телеглядачам нав’язують негативний образ Церкви. Тож, навіть коли мова йде про розкольників, у споживача інформації від «ТСН» складається враження, що це знову про канонічну Церкву.

Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ дізнався, що священиком, про якого розповіли у новинах ТК «1+1» українцям, виявився настоятель одного із храмів УАПЦ в селищі Тисменицького району.

Варто зазначити, що цю новину підхопили інші ЗМІ, у тому числі й ті, що називають себе релігійними — РІСУ і т.ін. Ніхто з них не спромігся уточнити конфесійну приналежність клірика.

Очевидно, що ми спостерігаємо за черговим прикладом гібридної війни з Церквою, яка  систематично ведеться засобами інформаційних технологій.