Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Вперше проведено “Покровські ігри” для дітей з вадами слуху

В рамках діяльності недільної школи “Чути серцем” 19 жовтня вперше “Покровські ігри” провели для дітей з вадами слуху, які навчаються у Київській спеціальній – загальноосвітній школі – інтернат №6.

Дана подія була організована спільними зусилями керівництва та викладацького складу, Київської загальноосвітньої школи – інтернату №6, просвітницьким центром – галерея “Соборна” в рамках проекту недільної школи з вадами слуху та мовлення «Чути серцем» та студентами Київської Духовної Семінаріі і Академії. Цьогорічні ігри припали на пам’ятну дату, а саме 1000-ліття успіння святого рівноапостольного князя Володимира, тому ігри пройшли на тему: “Володимир Великий як визначна постать в історії України та Православ’ї”.

В іграх прийняли участь дві команди дітей учні 7 – 9 класів. До команда “Ерудит” увійшли нечуючі та слабочуючі діти, капітаном команди став Максим Хозей, а до команди “Міцні духом” увійшли діти з логопедичними порушеннями на чолі із капітаном Максимом Кобря. (Команда “Ерудит”: Захарова Валентина, Максим Хозей, Хоменко Альбіна, Шидловська Анастасія, Лиховид Олексій, Перевозник Ірина, Яременко Аніта, Тимошенко Марк. Команда “Міцні духом”: Кобря Максим, Севастьянов Ілля, Барсуков Віталій, Гапієнко Ілля, Базленко Тетяна, Гусар Анастасія, Маршалковська Катерина, Криворученко Тетяна.)

«Покровські ігри» – це інформаційно – духовно – просвітницький проект, Духовно – просвітницького центру кафедрального собору УПЦ на меті якого ознайомлення дітей у ігровій формі з важливими подіями у історії розвитку Православ’я. На учасників чекали брейн-ринг, квест та естафети. Тема брейн-рингу була пов’язана з історією основних подій із життя Володимира Великого. Брейн ринг став початком замагань де учасники з кожної команди мали за хвилину дати правильні відповіді на питання, що відносилися до князювання Володимира Великого, державотворення, соціальний та політичний устрій держави, а головне – роль Хрещення в історії Київської Русі. Другим етапом ігор став конкурс каптанів, в якому за одну хвилину кожен з капітанів своїх команд мав відповісти на п’ять запитань ведучих. А щодо головних учасників їх очікував творчий конкурс із театральним підгрунтям під назвою «Історична реконструкція», в якому кожен самостійно обирав собі тему з важливих історичних моментів періоду Київської Русі та відтворював їх у своїх театралізованих сценках – виставах.

Загальний підсумок гри – обидві команди проявили себе як найерудованіші та найталановитіші. Діти – учасники гри отримали іменні подяки “Покровські ігри 2015″ від духовно-просвітницького центру КС УПЦ (галерея “Соборна”) та НШ “Чути серцем”. Також командам були вручені призи – книги від партнерської організації – видавництво “Час майстрів”, капітани отримали диски про Хрещення Київської Русі від “Чути серцем”. А головний приз – екскурсію “Архітектурна експедиція Києвом доби Київської Русі” — надав партнер “Покровських ігор 2015 – “Музей історії Києва”.

soborna.church.ua