Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

19.12.2011. КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Вікарій Київської Митрополії взяв участь в урочистій Академії, присвяченій 360-річчю з дня народження святителя Димитрія, митрополита Ростовського

16 грудня за благословенням Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Володимира, вікарій Київської Митрополії єпископ Макарівський Іларій взяв участь в урочистій Академії. Торжества присвячені 360-річчю з дня народження святителя Димитрія, митрополита Ростовського, яка відбулася в селищі Макарів, на батьківщині святого.
На урочистій церемонії були присутні заступник голови Макарівської районної державної адміністрації Олександр Гуменюк, священство району на чолі з благочинним Макарівського церковного округу архімандритом Кирилом (Біланом).
Розпочав офіційну частину Академії єпископ Іларій, який звернувся до всіх присутніх зі словами вдячності Богу за дарунок Макарівській землі – святителя Димитрія Ростовського. Владика розповів про святого, нагадавши про його велику духовну спадщину, про те, що ми повинні користуватися його духовними надбаннями і втілювати їх у своє життя. Святий Димитрій є яскравим прикладом того, як ми можемо і повинні жити, виявляючи свою вірність нашій Матері — Церкві Христовій, нашій рідній землі. Макарівський архієрей закликав всіх присутніх шанувати свого земляка, вчитися його відношенню до життя, його любові до Бога і ближніх.
Було зачитано привітання учасникам урочистої Академії від мерії Ростова Великого, яке передала заступник голови міста Надія Соколова. У вітальній адресі росіяни побажали процвітання Макарівському краю та його мешканцям.
Фолькльорно-етнографічний гурт «Дивокрай» Макарівського районного центру творчості дітей та юнацтва імені Данила Туптала виконав пісні на духовні теми. Після виступу діти отримали подарунки від рук владики Іларія.
Потім прозвучали виступи поетів літературної студії «Сузір’я» (смт Макарів), хорових та вокальних колективів Макарівщини та гостей. Програма заходу включила в себе також розповідь про маловідомі події з життя святого, перегляд православних художніх фільмів, презентацію видань видавничого відділу та прес-служби Макарівського благочиння УПЦ.
В завершальній частині Академії єпископ Макарівський Іларій подякував районній владі та місцевому самоврядуванню за підтримку в проведенні урочистостей та подарував заступнику голови райдержадміністрації Олександру Гуменюку ікону Пресвятої Богородиці.
Напередодні свята святителя Миколая всім учасникам заходу було роздано подарунки. Їх було підготовлено благодійницькою комісією Макарівської районної ради та головою районної Асоціації сільських і селищних голів Юлією Пелешок.