Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.10.2011. КАЗАНЬ. Ректор катехізаторсько-регентського духовного училища та іконописної школи Київської єпархії відвідав місцеву духовну семінарію

19 жовтня вікарій Київської Митрополії, ректор катехізаторсько-регентського духовного училища та іконописної школи Київської єпархії єпископ Макарівський Іларій відвідав Казанську духовну семінарію.
Це перші в історії Духовної школи відвідини семінарії ієрархом Української Православної Церкви.
Зустрів почесного гостя у семінарії її проректор, ігумен Кирил (Ілюхін), який провів для владики ознайомчу екскурсію по семінарії, розповів про її історію та сучасний стан.
У ході візиту відбулася зустріч владики Іларія з ректором семінарії архієпископом Казанським і Татарстанським Анастасієм, а також з вихованцями Духовної школи.
Відкриваючи зустріч єпископ Іларій подякував владиці Анастасію за запрошення і гостинний прийом. Далі Преосвященніший владика прочитав лекцію на тему «Сучасне положення Православ’я на Україні». У своїй промові владика зробив короткий огляд історії Православ’я на Україну, розповів про життя і здобутки Церкви в пострадянський період, а також про ті проблеми, з якими зустрічається Українська Православна Церква сьогодні. Крім того, єпископ коротко розповів про важливу подію в історії Української Церкви – перевидання Пересопницького Євангелія.
Також, єпископ Іларій оголосив вітальне слово Предстоятеля Української Православної Блаженнішого Митрополита Володимира архієпископу Казанському і Татарстанському Анастасію, а також передав в дар бібліотеці Казанської духовної семінарії примірник факсимільного видання Пересопницького Євангелія.
У відповідь владика Анастасій передав Предстоятелю Української Православної Церкви Блаженнішому Митрополиту Володимиру слова вдячності за безцінний дар і запевнив, що дане видання займе гідне місце в бібліотеці Духовної школи.
По закінченні зустрічі кожен вихованець отримав від владики Іларія образок Божої Матері «Непорушна Стіна» з благословенням Блаженнішого Митрополита Володимира.
Також гостю була показана бібліотека семінарії — одна з найбагатших бібліотек Татарстану, яка містить велику кількість рідкісних старовинних книг.
Сайт Казанської духовної семінарії