Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.10.2011. ВІННИЦЯ. Парафіяни єпархії зібрали кошти на придбання кисневого концентратору та іншого медичного обладнання для вінницького хоспісу

8-9 жовтня за благословенням митрополита Вінницького і Могилів-Подільського Симеона, в храмах Вінницької єпархії УПЦ відбувся збір коштів для придбання медичного обладнання для вінницького обласного центру хоспісної медицини.
Віруючими було зібрано сорок тисяч гривень. Цієї суми вистачить не лише для придбання не кисневого концентратору, на який, власне, і призначалися ці кошти, а й на придбання іншого медичного обладнання, необхідного для підтримки і лікування хворих.
Зібрані кошти були передані головному лікарю обласного центру СНІДу Ігорю Матковському та керівнику ГО «Паросток» Ірині Саранчі у Вінницькому єпархіальному управлінні. Вручаючи зібрані пожертви, секретар єпархіального управління протодиякон Владислав Демченко від імені владики Симеона подякував лікарям та громадським діячам за їхні труди, а усім парафіянам – за проявлені християнську любов та милосердя.
Прес-служба Вінницької єпархії