Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

12.10.2011. ВІННИЦЯ. У місті проходять збори священиків УПЦ, відповідальних за роботу у Збройних Силах України

11 жовтня у Вінницькому будинку офіцерів відкрилися збори священиків УПЦ, відповідальних за роботу у Збройних Силах України. У зборах взяли участь представники Міністерства оборони України, керівники Синодального відділу УПЦ по роботі з військовослужбовцями на чолі з його головою архієпископом Львівським і Галицьким Августином, керівники військових частин Вінницького гарнізону, представники обласної влади та священики з тридцяти єпархій УПЦ, які займаються душпастирською опікою військовослужбовців.
Збори розпочалися молитвою «Царю Небесний» та молитовним проханням за здоров’я Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира. Учасники зборів молитовно побажали швидкого одужання своєму Предстоятелю.
Потім виступили архієпископ Августин, котрий ознайомив присутніх з напрямками співпраці Синодального відділу та Міністерства оборони, а також митрополит Вінницький і Могилів-Подільський Симеон, котрий побажав, щоб цей черговий спільний захід військових і духовенства приніс реальні плоди, які б відчувалися у реальній роботі священиків у військових частинах.
Далі виступали представники Міністерства оборони, священики, представники військових частин. Головною темою виступів було узгодження планів роботи на наступний 2012 рік, а основні доповіді були присвячені Темі «Відпрацювання моделі інституту штатних військових священиків Збройних Сил України та перспективи його запровадження».
Військові збори триватимуть два дні. За їхніми підсумками 12 жовтня відбудеться круглий стіл та прес-конференція.

Прес-служба Вінницької єпархії