Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

07.10.2011. КИЇВ. Священий Синод Сербської Православної Церкви просить про молитовну підтримку за народ

На ім’я Блаженнішого Митрополита Володимира надійшов лист від членів Священного Синоду Сербської Православної Церкви з проханням про молитовну підтримку у зв’язку із загрозою миру та безпеки, що нависла над регіонами Косово і Метохії:
Його Блаженству,
Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України
ВОЛОДИМИРУ
ВАШЕ БЛАЖЕНСТВО,
Улюблений брат і співслужитель у Христі,
Ми звертаємося до Вас з великою стурбованістю за наш народ і нашу Церкву, особливо в районах Косово та Метохії. Добре відомо, що в результаті бомбардувань Сербії і Чорногорії (в 1999 р.), і погрому в районах Косово і Метохії скоєних албанськими терористами (2004 р.), в результаті: понад 150 православних храмів і Монастирів злобно знищені в Косово і Метохії, сотні людських життів втрачено, сотні тисяч Православних Сербів були вигнані зі своїх будинків, і до цих пір, лише дуже невеликій кількості людей вдалося повернутися до будинків своїх предків.
На сьогоднішній день нова загроза миру та безпеки нависла над регіонами Косово та Метохії. А саме, з метою завершення баталій, албанці, в односторонньому порядку, проголосили незалежність Косово, на відміну від нинішніх співробітників Організації Об’єднаних Націй, які, згідно з резолюцією №1244, агресивно налаштовані проти сербів, особливо в північній частині Косово і Метохії (лише частини цих регіонів, де ще проживає невелика кількість сербів), по причині їх від’єднання від Рідної Країни.
Якщо щось станеться, не дай Бог, і якщо це станеться за сприяння «СДК» (Сили для Косово) та «СМЄС» (Спеціальна місія Європейського Союзу), створених Організацією Об’єднаних Націй та Європейським Співтовариством щодо забезпечення миру і безпеки всіх, хто проживає в Косово і Метохії, було б, без сумніву очевидно, всупереч їх відповідних мандатів, причиною остаточної етнічної чистки Православних Сербів та інших анти албанських поселень в цьому регіоні, які завжди представляли та представляють серцевину Сербської країни, нашої Церкви та нашого Православного сербського народу.
Тому, ми просимо Ваше Блаженство і Вашу вірну паству молитовної підтримки, і наскільки це у Ваших силах, допоможіть нам у справі припинення насильства та донесіть всім відповідним Інституціям світу усвідомлення жорстокої несправедливості, яка може стати фатальною для невинного Сербського народу у своїй власній країні. Ми віримо, що можемо знайти вихід та здоровий глузд задля правосуддя та подолання трагічної кризи шляхом діалогу і не силою, яка в кінцевому результаті може загрожувати миру та стабільності на Балканах і, отже, в Європі.
Брат у Христі та співслужитель Вашого Блаженства,
+ІРИНЕЙ
Голова Священного Синоду Архієреїв
та Сербський Патріарх