Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

05.10.2011. МИКОЛАЇВ. Представник Української Православної Церкви бере участь у міжнародних навчаннях військ слов’янських народів

3 жовтня на території Миколаївської області розпочалися перші міжнародні навчання військ слов’янських народів, у яких беруть участь підрозділи України, Росії та Білорусії.
Заступник голови Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройним Силами та іншими військовими формуваннями України архімандрит Лука, маючи досвід служіння в зонах бойових дій, постійно перебуває на різних полігонах, де проходять навчання, допомагає в облаштуванні польових храмів і ділиться досвідом роботи з підрозділами, котрі знаходяться поза межею військових частин.
На даний час він бере участь у міжнародних навчаннях і звершує духовну опіку над військовослужбовцями – учасниками навчань, в польових умовах на полігоні Широкий Лан.
З військовослужбовцями з Російської Федерації прибув протоієрей Олександр Солдатенко, який є співробітником Синодального відділу РПЦ по взаємодії зі Збройними Силами та правоохоронними закладами. Тут присутні також священики Миколаївської єпархії, що опікуються військовими з благословення митрополита Миколаївського і Вознесенського Питирима.
За домовленістю з командуванням Сухопутних Військ МО України, вперше було встановлено польовий храм на території військового полігону, який за згодою командування буде постійно діяти під час навчань. На цьому полігоні часто здійснюються міжнародні навчання і постійна присутність храму та духовенства буде підвищувати дух військовослужбовців та підніматиме авторитет Української Армії у світі.