Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.06.2011. КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Вікарій Київської Митрополії єпископ Макарівський Іларій зустрівся із заступником губернатора Київщини з гуманітарних питань

20 червня, з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира голова Комітету з біоетики та етичних питань вікарій Київської Митрополії єпископ Іларій Макарівський в Київській обласній державній адміністрації зустрівся з заступником губернатора Київщини з гуманітарних питань Тетяною Леонтіївною Подашевською.
Заступник голови Київської ОДА розповіла про основні напрямки Концепції гуманітарного розвитку Київщини. Було обговорено питання щодо подальших взаємодій священнослужителів ввіреного владиці Макарівського вікаріатства і представників влади на місцях.
Також під час зустрічі мова йшла про освітні, культурні, медичні, екологічні, соціально-благодійні та інші проекти. Владика Іларій наголосив на необхідності викладання в загальноосвітніх школах предмету «Основи християнської етики». Заступник губернатора підтвердила доцільність цієї благої справи.
Під час бесіди були присутні клірик Макарівського благочиння ігумен Філарет (Єгоров), голова комісії з благодійництва Макарівщини, та директор Макарівського районного історико-краєзнавчого музею Веніамін Вітковський.
Наприкінці спілкування Тетяна Леонтіївна побажала успіхів священнослужителям в їх пастирському та соціальному служінні, ще раз підкресливши доцільність спільних дій священства і влади в регіонах.
Єпископ Макарівський, побажавши успіхів у справі служіння людям і благу нашого народу, передав благословення та привітання Блаженнішого Митрополита Володимира та наголосив на необхідності плідної співпраці.