Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

01.09.2010. БІЛОГОРОДКА (КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ Р-Н). Владика Николай поздоровив учнів середньої школи з початком навчального року

В Білогородській середній школі №1 Києво-Святошинського району, директором котрої є Мазур Микола Іванович відбулося свято День знань.
Поздоровити дітей та вчителів з початком навчального року прибули численні гості, серед котрих були: архієпископ Білогородський Николай та настоятель Свято-Михайлівського храму отець Василій, голова Білогородської селищної ради Микола Іванович Абрамчук, батьки учнів та інші.
Відкрив лінійку директор школи, де в своїй промові поздоровив присутніх з початком навчального року та подякував всіх прийнявших участь в ремонті шкільних приміщень. Також директор школи Микола Іванович подякував голову селищної ради М.Абрамчука, за турботу, яку він надав при ремонті школи.
В своїй промові владика Николай поздоровив директора школи Миколу Мазура, вчителів, учнів та їх батьків, голову селищної ради, де він сказав: « Я поздоровляю цю одну християнську родину, одну велику сім’ю цієї прекрасної школи.
Кожного разу, першого вересня ми збираємося сюди, щоб розпочати новий навчальний рік.
Бажаю першокласникам пізнати дорогу в країну знань і добра. А старшокласникам побажаю успіхів у навчанні, а вчителям, котрі віддають всі свої сили, знання — навчати їх з достоїнством і радуватись за них, як за рідних дітей, і показувати приклад доброго християнського життя. Бажаю, щоб учні серед стін школи відчули батьківську любов, яку вони відчувають від своїх батьків і щоб уважно вислуховували вчителів, а їх думки не відривалися від пізнання знань.
Наші діти – це майбутні вчителі, лікарі, академіки, це є майбутнє нашої незалежної України. Ми повинні до них відноситися з такою любов’ю, щоб не було соромно нам самим за те, що не дай Боже вони схибили з дороги. Нехай їм завжди, по ваших настановах збирається благодать Святого Духа, зберігається образ і подоба Божа, і щоб виростали достойними будівниками нашої незалежної країни.
Ще раз поздоровляю директора школи Миколу Івановича Мазура, голову Білогородської сільської ради Миколу Івановича Абрамчука, весь вчительський колектив, працівників цієї школи з цим днем знань і бажаю Божої помощі у ваших трудах, в здобутті знань. Нехай мир і Боже благословення перебуває завжди з усіма вами, для того щоб виховувати у дітей християнські моралі».
По закінченні владика Николай преподав всім архієрейське благословення та подарував першокласникам підручники християнської моралі.