Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.08.2010. ЛУЦЬК. Представники Волинської єпархії взяли участь в урочистостях з нагоди святкування 19-річниці Незалежності України

21 серпня, Волинський обласний академічний музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка привітно відчинив свої двері з нагоди святкування 19-річниці Незалежності України. Урочисті збори та концерт зібрали у залі театру еліту волинського краю.
На урочистостях був присутній і керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт. Владику супроводжували секретар єпархіального управління протоієрей Миколай Бондарук та ректор Волинської духовної семінарії протоієрей Сергій Ющик.
З вуст голови Волинської обласної державної адміністрації Бориса Клімчука усі присутні почули слова подяки та гордості за рідну Україну, адже «…жоден інший народ не пролив на шляху до своєї незалежності скільки крові і сліз».
Хвилиною мовчання усі запрошені вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя у боротьбі за незалежність рідної держави.
У своїй промові Борис Клімчук окреслив головні проблеми, які постали на шляху розвитку України у сьогоденні, як результат «в значній мірі втрачено довіру людей до влади і гірше того – до держави». Голова Волинської обласної державної адміністрації наголосив, що «головне завдання влади – повернути людям віру в сильну, розвинену і сучасну Україну».
У 20-й рік незалежності Волинь входить з новими планами та перспективами. Клімчук наголосив на успіхах у галузі політики, економіки, сільського господарства, культури, релігії, соціальному житті, медицині, освіти, що досягнуті спільними зусиллями жителів нашого регіону.
Подяку отримали і волинські засоби масової інформації: «Дякуємо тим з них, хто дає об’єктивні матеріали і різкі матеріали, критичні про діяльність органів влади. Це допомагає нам ввести корекції в нашу роботу».
Також з нагоди 19-ї річниці Незалежності України за наказом президента України була відзначена Куліш Ольга Володимирівна – орденом княгині Ольги III ступеня.
Опісля офіційної промови голови ВОДА, усі присутні мали змогу насолодитися святковим концертом з нагоди 19-річчя незалежності України.