Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.05.2010. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир зустрівся із новопризначеним керівництвом Держдепартаменту з питань виконання покарань

26 травня, в резиденції Предстоятеля Української Православної Церкви відбулась зустріч Блаженнішого Митрополита Володимира із новопризначеним керівництвом Державного департаменту України з питань виконання покарань на чолі з головою Олександром Лісіцковим.
На зустрічі також були присутні секретар Предстоятеля УПЦ єпископ Переяслав-Хмельницький та голова Синодального відділу УПЦ у справах пастирської опіки пенітенціарної системи протоієрей Віктор Яценко.

Вітаючи гостей, Архіпастир побажав Божої допомоги у їхній нелегкій справі.
«Ваша справа непроста — це всі розуміють, це є ваш послух, який ви несете. Ваша справа має особливі відтінки, яких, можливо, не мають інші спеціальності. Я бажаю, щоб Господь благословив ваші благі починання та добрі звершення, щоб сила Божа завжди була з вами, щоб у вашій роботі приймали участь і серце, і розум», — сказав зокрема він.
У ході бесіди сторони обговорили питання взаємодії Церкви та Департаменту в області надання духовної опіки засудженим. Окрім цього голова Держдепартаменту отримав благословення від Первосвятителя на зведення Божого храму на території установи.
На згадку про зустріч від імені присутніх голова Департаменту подарував Блаженнішому Владиці модель дерев’яного корабля, як символ спасительної Церкви. В свою чергу Владика Володимир вручив гостям видання Нового Завіту та диски із акафістом святителю Миколаю Чудотворцю.