Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.05.2010. ЛУЦЬК. Керуючий Волинською єпархією зустрівся з митрополитом Східно-Американським та Нью-Йоркським Іларіоном, Першоієрархом Руської Православної Церкви Закордонном

18 травня, керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський у своєму робочому кабінеті зустрівся з митрополитом Східно-Американським та Нью-Йоркським Іларіоном, Першоієрарха Руської Православної Церкви Закордоном, котрий з офіційним візитом перебуває на Україні.
10-11 травня Митрополит Іларіон брав участь в урочистостях з нагоди святкування 850-річчя Свято-Успенського кафедрального собору Володимир-Волинської єпархії.
Владика Ніфонт розповів про життя та діяльність Волинської єпархії, а владика Іларіон, в свою чергу, пообіцяв в наступному році звершити Божественну Літургію в Луцьку.
До 20 травня Першоієрарх РПЦЗ візьме участь у низці заходів, приурочених до його візиту, серед яких зокрема заплановано відвідання монастирів столиці, а також зустріч із викладачами та студентами Київських духовних шкіл. Слід зауважити, що родом владика Іларіон з Волині