Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.04.2010. КИЇВ. До столиці із США прибуде чудотворна Курсько-Корінна ікона Пресвятої Богородиці «Знамення»

Відповідно до рішення Священного Синоду Руської Православної Церкви Закордоном, 13 травня 2010 року із США до України для поклоніння прибуде чудотворна Курсько-Корінна ікона Пресвятої Богородиці «Знамення».
Чудотворну ікону Божої Матері «Знамення» Курську-Корінну буде встановлено у храмі на честь Усіх святих, де святиня перебуватиме в Україні з 13 по 22 травня і віруючі зможуть вклонитися чудотворному образу.
25 листопада 2009 року на засіданні Священного Синоду УПЦ було створено робочу групу для організації привезення святині в Україну. Відповідальним призначено голову служби протоколу Київської Митрополії УПЦ протоієрея Валерія Кравця.
Духовенство Київської єпархії щодня звершуватиме перед іконою молебні з читанням акафіста.
22 травня після Божественної літургії ікону Пресвятої Богородиці «Знамення» буде перевезено до Спасо-Преображенського кафедрального собору міста Суми, де вона перебуватиме до 25 травня.
25 травня після богослужіння урочистим хресним ходом духовенство і віруючі супроводжуватимуть святий образ до кордону з Росією, де його зустрічатиме священноначалля та віряни Курської єпархії РПЦ.