Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.12.2009. КРИВИЙ РІГ. У Технічному університеті відбувся православний семінар «Православна Церква та молодь: крок на зустріч»

З благословення архієпископа Криворізького та Нікопольського Єфрема в конференц-залі Технічного університету відбувся православний семінар організований і проведений відділом релігійної освіти та катехизації єпархії зі студентською молоддю міста на тему «Православна Церква та молодь — крок на зустріч». В семінарі прийняли участь викладачі та студенти — делегати з провідних вузів міста: Технічного університету, Державного Педагогічного університету, Економічного університету, Національного Авіаційного університету, Університету Внутрішніх Справ, Юридичної Національної академії — загальною чисельністю понад 250 учасників. Провідна ідея зустрічі — започаткування в місті православного студентського руху та створення найсприятливіших умов для постійного і відвертого діалогу між духовенством та молоддю.
Також участь в семінарі прийняли представники православних братств Кривого Рогу та Нікополя, які розповіли про свою діяльність та продемонстрували для учасників найяскравіші відеоматеріали з власних архівів.Цікавими були доповіді священства на тему: « Що може знайти для себе сучасна молодь в Православній Церкві «, та виступ керівника Паломницького відділу єпархії протоієрея Сергія Сергієва. Наприкінці зустрічі всі бажаючі були запрошені в паломництво до православної святині — Святогірської Свято — Успенської Лаври, яка здійсниться найближчим часом за підтримки найактивнішого постійного мецената народного депутата України Олександра Вілкула.
Пресс-служба єпархії