Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Ректор КДАіС очолив урочисте богослужіння на честь випускних курсів


22 травня, у день вшанування Києво-Братської ікони Божої Матері, яка є покровителькою Київської духовної академії і семінарії, ректор Київської духовної академії і семінарії архієпископ Білогородський Сильвестр звершив Божественну літургію в Академічному храмі на честь преподобного Іоанна Дамаскина Свято-Покровського чоловічого монастиря у Голосієві.

Його Високопреосвященству співслужили класний керівник II-го курсу Академії вчений секретар архімандрит Митрофан (Божко) та класний керівник 4-го класу Київської духовної семінарії викладач архімандрит Афанасій (Стрельцов), а також студенти і вихованці випускних курсів та класів Київських духовних шкіл у священному сані.

Богослужбові піснеспіви виконував академічний хор студентів Київських духовних шкіл під керівництвом регента ієромонаха Іоасафа (Міронова).

Під час Літургії були піднесені прохання про мир на українській землі, про позбавлення від ворога, щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки, щоб Господь благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним.

Також були піднесені заупокійні молитви за усіх полеглих українських воїнів, невинно вбитих під час війни та усіх спочилих православних християн.

Наприкінці Літургії владика ректор привітав випускників із звершенням спільної молитви, побажав випускникам Божої допомоги на прийдешніх захистах випускних кваліфікаційних робіт та звернувся зі словом проповіді.

На завершення біля Академічного корпусу було зроблено пам’ятне фото.

Пресслужба КДА / Фото С. Мішіндур