Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.11.2009. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир звершив богослужіння в храмі Всіх святих на місці будівництва Кафедрального Собору Воскресіння Христового

22 листопада, Блаженніший Володимир, Митрополит Київський і всієї України, звершив Божественну літургію в храмі Всіх святих на місці будівництва Кафедрального Собору Воскресіння Христового (м. Київ, Залізничне шосе, 3, транспортна розв’язка біля метро «Либідська»).
Його Блаженству спів служили: митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, архієпископ Оттавський і Канадський Серафим, секретар Предстоятеля УПЦ єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, а також духовенство храму.
По закінченні богослужіння Предстоятель Української Православної Церкви привітав вірян із недільним днем та подякував за піднесені до Господа спільні молитви, а також виразив переконання, що в найближчому майбутньому буде зведено Свято-Воскресенський Кафедральний Собор нашої Церкви.
Також Архіпастир привітав високого гостя з Канади – архієпископа Оттавського Серафіма, який розповів присутнім про свої враження від перебування на українській землі.
«Як відомо, Православна Церква в Америці була заснована вихідцями з України і до сьогоднішнього дня основа Канадської єпархії знаходить свої корні на українській землі. Коли ми відвідуємо Україну – ми відвідуємо нашу матір. І кожного разу, перебуваючи на Україні, я вдячний Господу за цю можливість та за можливість молитись разом із Вами, Ваше Блаженство», — відзначив зокрема він.
Після цього настоятель храму Всіх святих єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр від імені кліру та прихожан поздоровив Первосвятителя із наступаючим Днем народження та підніс букет білих троянд.
«День народження іменують особистим святом, проте для церковного ієрарха, для Предстоятеля Церкви це є вже не його особистим святом, а святом усієї Церкви. Ваше Блаженство, сьогодні ми підносимо Богу щирі молитви за Ваше майбутнє довголіття, за Ваше довге і мудре керування Українською Православною Церквою», — сказав владика Олександр.
Наостанок Митрополит Володимир оглянув новозведену будівлю Експоцентру УПЦ, що поруч із дерев’яним храмом.
Нагадаємо, що завтра, 23 листопада, Блаженніший Владика освятить цю новобудову.
orthodox.org.ua