Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.11.2009. КИЇВ. Верховна Рада розгляне законопроекти з питань утвердження моральності у суспільстві та діяльності релігійних організацій

Протягом цього тижня, з 17 по 20 листопада, Верховна Рада України планує розглянути у сесійній залі низку законопроектів, які стосуються питань утвердження у суспільстві моральності та окремих аспектів діяльності релігійних організацій.
Перший пленарний день Парламент розпочав з ухвалення у другому читанні проекту Закону щодо протидії розповсюдженню дитячої порнографії (реєстр. №3271), який зареєстрований представниками всіх депутатських фракцій та передбачає внесення змін до деяких законодавчих актів України.
За ухвалення даного проекту проголосували 367 народних депутатів із 435, зареєстрованих в сесійній залі.
Законопроектом пропонується внести зміни до Кримінального кодексу України, Закону України «Про телекомунікації» та Закону України «Про захист суспільної моралі», чим закріпити відповідальність за розповсюдження продукції порнографічного характеру, створеної за участю дитини або з використанням її образу, та за втягнення неповнолітніх у процес виготовлення порнографічних матеріалів. Також документ передбачає заходи щодо запобігання поширення подібних матеріалів у мережі Інтернет чи за допомогою інформаційно-комунікаційних систем.
У зв’язку з необхідністю врахування окремих суттєвих поправок депутати відправили цей законопроект на доопрацювання у профільний комітет для підготовки до третього читання та ухвалення його в цілому як закон. З огляду на це парламентарі вирішили не розглядати схожий по суті законопроект про внесення змін та доповнень до Кримінального кодексу України щодо захисту суспільної моралі (реєстр. №1340), поданий Геннадієм Москалем.
18 листопада, Верховна Рада має розглянути законопроект про посилення відповідальності за реалізацію неповнолітнім та незаконну реалізацію алкогольних напоїв та тютюнових виробів (реєстр. №4784).
РІСУ