Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.05.2009. КИЇВ .Президент України відзначив важливість участі Церков та релігійних організацій у святкуванні Дня незалежності

Президент України 21 травня видав Указ (№ 346/2009) «Про відзначення 18-ї річниці незалежності України». Важливе місце у святкових заходах Глава держави відвів Церквам та релігійним організаціям. В Указі передбачається участь Церков і релігійних організацій в урочистих заходах не тільки в столиці, але й в обласних і районних центрах та інших населених пунктах України.
З нагоди Дня незалежності Президент запропонував релігійним організаціям провести вранці, 24 серпня, 2009 року молебні за Україну та український народ.
Окрім того, Віктор Ющенко доручив Кабінету міністрів України утворити у двотижневий термін організаційний комітет з підготовки та відзначення 18-ї річниці незалежності України і затвердити його персональний склад, а також — впродовж місяця розробити та затвердити план святкових заходів.
Міністерству закордонних справ України Глава держави доручив вжити заходів щодо залучення до участі в урочистостях з нагоди 18-ї річниці незалежності України представників дипломатичного корпусу іноземних держав та української діаспори, організації закордонними дипломатичними установами України заходів із відзначення 18-ї річниці незалежності України за участю представників української громадськості за кордоном.

www.president.gov.ua