Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

09.05.2009. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир звершив Божественну літургію в храмі на честь Різдва Христового

У день пам’яті святого мученика Валентина († 288), Предстоятель Української Православної Церкви звершив Божественну літургію у храмі на честь Різдва Христового, що в Оболонському районі столиці.
Його Блаженству співслужили: намісник Києво-Печерської Лаври архієпископ Вишгородський Павел, єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, секретар Київської Митрополії протоієрей Віталій Косовський та духовенство храму.
Біля входу до храму Першосвятителя хлібом-сіллю зустрів ініціатор будівництва народний архітектор України Валентин Ісак, який відзначає сьогодні День свого небесного покровителя.
Після богослужіння Архіпастир привітав віруючих зі святом Воскресіння Христового, а Валентина Михайловича ще й з Днем ангела, а також подякував присутнім за спільні молитви.
«Сьогодні староста цього дивного храму відзначає День свого ангела, і ми молитовно бажаємо йому здоров’я та вічного спасіння. Я дякую Валентину Михайловичу за любов до храму Божого, за те, що він будує нові церкви, допомагає відроджувати старі. Нехай Воскреслий Господь береже його на многі літа, а усім нам бажаю віри в Бога, яка спасає та оберігає від усілякого зла», – наголосив Предстоятель.

orthodox.org.ua