Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.10.2008. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Відбувся молебень на початок занять у недільній школі при кафедральному соборі

4 жовтня поточного року за благословенням митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія розпочалися заняття у недільній школі Свято-Покровського кафедрального собору м. Хмельницького. Молебень перед початком навчального року очолив секретар єпархії протоієрей Олександр Дацюк у співслужінні викладачів школи – протоієрея Сергія Причишина і ієромонаха Даниїла (Тарнавського).
Після завершення молебну перед початком навчання отець Олександр благословив усіх на успішне навчання, та зазначив що з кожним роком кількість вихованців недільної школи невпинно зростає і на сьогоднішній день до вивчення слова Божого долучаються більше сотні учнів.
Слід зазначити що у школі кафедрального собору м. Хмельницького працюють лише професійні викладачі, які мають вищу педагогічну освіту.
Кожен урок у школі триває 40 хвилин, та окрім викладання програмного матеріалу, включає молитву перед початком і після закінчення.
Програми коректуються щорічно з урахуванням сьогоденням Православної Церкви та програм навчальних закладів. Урізноманітнюються форми навчального процесу: це і уроки-обговорення, уроки-ігри, уроки-семінари, уроки з застосуванням прикладного елементу (малювання, витинанки, пластики), діє студія малювання, бажаючі займаються у хорі, тощо. Для вихованців проводяться паломницькі поїздки.

Прес-служба Хмельницької єпархії