Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

05.05.2008. ЛУЦЬК. В день тезоіменитства митрополит Ніфонт молився біля мощей свого небесного покровителя

В день пам’яті святителя Нифонта, єпископа Новгородського, котрий відзначається 21 квітня, митрополит Луцький і Волинський Ніфонт відвідав Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру і помолився біля мощів святителя Нифонта. Цього року цей день співпав з початком Страсного тижня.
Тому урочистості святкування з нагоди дня тезоіменитства керуючого Волинською єпархією, котрі були перенесені, відбулися на третій день Пасхи в тимчасовому храмі Всіх святих землі Волинської.
Митрополит Ніфонт очолив святкову Божественну Літургію, де йому спів служили архіпастирі, які прибули привітати владику, архієпископи: Тернопільський і Кременецький Сергій, Львівський і Галицький Августин та єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Никодим. Владикам співслужили священики єпархії. За Божественною Літургією співали місцевий хор «Волинські дзвони» під керуванням Марії Вислоцької та хор студентів Волинської духовної семінарії під керуванням протоієрея Петра Муляра.
Від мені Синодального відділу по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України архієпископ Львівський і Галицький Августин вручив митрополиту Ніфонту грамоту за велику роботу щодо взаємодії з військовослужбовцями, що проводиться в єпархії.
Після урочистого богослужіння владику вітали представники влади, священики, та прихожани.

Прес-служба Волинської єпархії