Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.01.2008. КИЇВ. Більше 5,5 тисяч дітей отримають подарунки до Різдва від БФ «Рідний Дім»

Цього року Різдвяні свята з Благодійним фондом «Рідний Дім» триватимуть майже тиждень, з 7 по 12 січня. Святкування відбудуться в Чернігові та Черкасах. Фінальний акорд пройде в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі, де 12 січня пройде дитяче богослужіння. Загалом, за підтримки фонду, подарунки отримають більше п’яти тисяч дітей.
7 січня після Божественної літургії в Свято-Ільїнському, Свято-Миколаївському та Свято-Макаріївському храмах з колядками та різдвяним Вертепом виступили дитячі хори недільних шкіл. Усі діти отримали буклети про історію свята та солодкі подарунки. Ще 150 подарунків було передано для дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, які є парафіянами Свято-Михайлівської церкви, що розташована на території Олександрівської лікарні (колишня Жовтнева лікарня).
9 січня в Свято-Троїцькому кафедральному соборі м. Чернігова був відслужений подячний який очолив єпископ Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій. Свято продовжив концерт хору регентів духовного училища. На свято було запрошено 700 дітей з малозабезпечених або неповних сімей, дітей-сиріт та дітей з функціональними вадами. 1 000 дітей було запрошено на свято до храму-комплексу «Всіх Святих Чернігівських».
В Черкасах в Свято-Михайлівському кафедральному соборі відбувся молебень, який очолив архієпископом Черкаський і Канівськийа Софроній. Після молебню у виконанні хору кафедрального собору та вихованців недільної школи прозвучали церковні піснеспіви. Святковий молебень. Після молебню владика роздав дітям з сиротинцю для неповнолітніх обласного управління організації сліпих школи-інтернату №14 та черкаській організацій для дітей з функціональними вадами біля 2000 подарунків.
Довідка:
БФ «Рідний Дім» засновано в 2004 році. Основними напрямками його діяльності є благодійна діяльність та надання адресної допомоги дітям з особливими потребами, дітям, позбавленим батьківської опіки, та дітям з малозабезпечених або неповних сімей. Фонд працює в Києві, Чернігові, Черкасах та областях.