Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

04.09.2007. МОСКВА. Ужгородська Українська Богословська Академія стала лауреатом премії «Віднайдене покоління «

04.09.2007. МОСКВА. Ужгородська Українська Богословська Академія стала лауреатом премії «Віднайдене покоління»
За благословенням Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Олексія ІІ 1-3 вересня 2007 р. у м. Москва відбувся VІ Всеросійський фестиваль молоді та студентів “Віднайдене покоління”.
2 вересня в актовому залі Російського Державного Соціального Університету відбулась церемонія вручення премій “Віднайдене покоління” за успіхи в духовно-моральному вихованні й просвітництві молодого покоління. За благословенням Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Олексія ІІ премії вручив Високопреосвященний Олександр, архієпископ Костромський і Галичський, Голова Відділу у справах молоді Руської Православної Церкви. Лауреатами премії стали: Московський Державний Університет, Московський Державний Університет Міжнародних Відносин, Православний Свято-Тихоновський Гуманітарний Університет, Ужгородська Українська Богословська Академія ім. св. Кирила і Мефодія, Відділ у справах молоді Єкатеринодарської єпархії, Відділ у справах молоді Ростовської єпархії, Свято-Троїцький Іонинський монастир м. Києва, Відділ у справах молоді Кемеровської єпархії, Тверське регіональне відділення Міжрегіональної молодіжної громадської організації “Православна молодь” та Президент Міжнародного кінофестиваля “Золотий вітязь” народний артист Росії Н.П. Бурляєв.
За благословенням Преосвященного Агапіта, єпископа Мукачівського і Ужгородського Ужгородську Українську Богословську Академію представляв доцент Академії архімандрит Гавриїл (Кризина), Голова Спілки православної молоді України в ім’я прп. Нестора Літописця. Він був нагороджений відзнакою “Добрий пастир” Відділу у справах молоді Руської Православної Церкви.
Ужгородська Українська Богословська Академія ім. св. Кирила і Мефодія розпочала свою освітню діяльність в лютому 2002 р. з благословення Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України. 29 грудня 2003 р. рішенням Священного Синоду УПЦ Ужгородська Українська Богословська Академія визнана вищим навчальним закладом УПЦ. В подальшому на базі Академії з благословення Предстоятеля УПЦ вперше в Україні було створено духовно-навчально-науковий комплекс “Ужгородська Українська Богословська Академія ім. св. Кирила і Мефодія – Карпатський Університет ім. Августина Волошина”. Богословська Академія (вищий навчальний заклад УПЦ) – Карпатський Університет ім. Августина Волошина (приватний вищий навчальний заклад, який здійснює освітню діяльність за ліцензіями виданими Міністерством освіти і науки України). Випускники Богословської Академії отримують два дипломи – церковно-богословський і державного зразка напрямом філософії. Ректор Академії – доктор філософії, кандидат юридичних наук, професор, протоієрей Віктор Бедь.