Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.06.2007. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Напередодні дня медика митрополит Антоній привітав усіх медиків Хмельниччини з професійним святом

У зверненні владика зазначив: „У день Вашого професійного свята хочеться сказати Вам багато теплих та лагідних слів, адже Ви, часто нехтуючи власним спокоєм і здоров’ям, приходите на допомогу людині у найважчі хвилини життя!

Не випадково День медика користується у народі особливою повагою, як і Ваша благородна щоденна праця, сповнена милосердя і жертовного служіння людям, адже протягом тисячоліть люди, які рятують від хвороб і гоять рани, користуються незмінною любов’ю та повагою.

Завдячуючи наполегливості, терпінню, ентузіазму, а головне – високому професіоналізму медичних працівників Хмельниччини, особливо за останні роки, вдалося зробити помітний крок уперед у багатьох напрямках галузі охорони здоров’я.

Щороку в нашому місті та області ремонтуються й відкриваються нові медичні заклади. На заміну застарілій техніці до лікарень і поліклінік надходить сучасне новітнє обладнання, спроможне значно розширити можливості в діагностиці й лікуванні численних недугів.

У сьогоднішній святковий день, говорячи про те, що здоров’я суспільства залежить від професійності, порядності і душевної доброти кожного, хто присвятив своє життя служінню ближнім, хочу додати і те, що результат лікування хвороб тілесних у великій мірі залежить від душевного стану як хворого, так і того, хто його лікує. Тож, не забувайте віддавати належну увагу власній душі!

Вітаючи Вас зі святом, пригадую житіє Прп. Пімена Багатохворобливого Печерського, який, наставляючи братію, неодноразово казав, що не лише людині, яка хворіє і терпеливо переносить страждання прощаються гріхи, але й у такій самій мірі Господь оставляє провини і тому, хто терпеливо доглядає за хворим – які важливі слова і як необхідно нам усім їх частіше згадувати!..

Тож, від імені віруючих і мешканців міста і області висловлюю усім працівникам медичної галузі безмежну вдячність за врятовані життя, за повернуте здоров’я і радість, низько вклоняюся Вам за глибокі знання і досвід, співчутливе, щире, відкрите серце і золоті руки, за Вашу самопожертву і готовність якнайшвидше прийти на допомогу хворому.

Від усієї душі бажаю Вам і Вашим родинам добра і щастя, миру і достатку, міцного здоров’я та наснаги в нелегкій, але святій справі – дарувати людям радість! Нехай усе хороше, зроблене з душею та натхненням, повертається до Вас сторицею!
З почуттям духовної радості, вітаю Вас з професійним святом! У цей світлий і радісний день від чистого серця бажаю Вам доброго здоров’я, кріпості сил і бадьорості духу! Нехай кожен новий день у Вашому житті буде особливим і неповторним, а кожна прожита мить, уходячи у вічність, осяяна світлом щастя і радості. Молюсь, щоби Всемогутній Бог допомагав Вам нести свій життєвий хрест на користь людям і на радість усім тим, хто Вас любить і почитає!”

З нагоди свята колектив працівників Хмельницького обласного онкодиспансеру було нагороджено Архієрейською грамотою, яку, з благословення Митрополита Антонія на урочистому зібранні в актовому залі диспансеру вручив секретар Хмельницької єпархії протоієрей Олександр Дацюк.

Прес-служба Хмельницької єпархії.