Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

08.02.2007. КИЇВ. Президент України Віктор Ющенко привітав Папу Римського Бенедикта XVI із 15-ю річницею встановлення дипломатичних відносин між Україною та Ватиканом

У тексті привітання, розповсюдженого прес-службою Президента україни, говориться: “ Ваша Святосте, від імені народу України та від себе особисто сердечно вітаю Вас із 15-ю річницею встановлення дипломатичних відносин між Україною та Святим Престолом.
Мені приємно відзначити високий рівень взаємної довіри і поваги, досягнутий протягом цих років у двосторонніх стосунках між Україною та Апостольською Столицею.
Україна докладає значних зусиль для забезпечення релігійної свободи та гарантування вільної діяльності церков і релігійних організацій як важливої складової розбудови демократичного суспільства.
Ми з вдячністю сприймаємо підтримку Святим Престолом курсу України на європейську інтеграцію та побудову спільного європейського духовного простору на основі християнських цінностей.
Переконаний, що відносини між Україною та Святим Престолом будуть і надалі плідно розвиватися.
Користуючись нагодою, бажаю Вам, Ваша Святосте, міцного здоров’я і подальших успіхів у Вашому апостольському служінні в ім’я Церкви Христової та на благо всього людства”.