Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.12.2006. БІЛОСТОК (ПОЛЬЩА). Ієрархи УПЦ взяли участь у урочистому богослужінні з нагоди престольного свята кафедрального собору Білостоцької єпархії

На запрошення єпископа Білостоцького і Гданського Якова архієпископ Львівський і Галицький Августин та архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Симеон взяли участь в урочистому богослужінні з нагоди престольного свята кафедрального собору Білостоцької єпархії. Напередодні дня пам’яті святителя Миколая, всеношну у Свято-Миколаївському кафедральному соборі за участю сонму духовенства відслужили українські владики та керуючий Білостоцькою єпархією владика Яків. Наступного дня у співслужінні архієпископів Львівського і Галицького Августина та Володимир-Волинського і Ковельського Симеона та єпископа Білостоцького і Гданського Якова та сонму духовенства Божественну літургію очолив архієпископ Люблінський і Холмський Авель. Під час богослужіння владика Августин виголосив проповідь на тему свята та подарував на згадку ікону Божої Матері. Особливу увагу звернула на себе величезна кількість віруючих людей, православних християн, котрі прийшли в цей день помолитися до кафедрального собору. Незважаючи на те, що у Польщі офіційною релігією є католицизм, а також частина православних святкує за новим стилем, величний кафедральний собор вщерт був заповнений парафіянами. Відрадно також, що було багато дітей, співав дитячий хор.
Цього ж дня владика Августин відвідав древній Свято-Благовіщенський Супрасльський чоловічий монастир, музей з фресками та чернечу типографію, приклався до Супрасльської чудотворної ікони Божої Матері, а також відвідав Свято-Духівський собор у м. Білостоці, котрий вражає своєю гармонією як архітектурна споруда, так і внутрішнім убранством храму.
Прес-служба Львівської єпархії